Ono što je zanimljivo je da su oba meča završena u penalima, a da je ključnu ulogu imao krilni centar Baskonije – Čima Moneke. Prvi susret, koji se odigrao u okviru 13. kola elitnog takmičenja, obilovao je dramom u kojoj je Moneke bio glavni akter. Našao se na liniji slobodnih bacanja samo sekundu i po pre kraja. Međutim, Moneke je promašio prvo slobodno bacanje, a zatim je namerno promašio i drugo, kako bi sprečio crveno-bele da postignu pogodak i preuzmu vođstvo.

U drugom meču, situacija se ponovila. Ponovo je došlo do penala, a Moneke je ponovno bio ključni igrač. Ovoga puta, njegov šut sa linije penala je bio precizan i Baskonija je izvojevala pobedu. Moneke je pokazao svoju izuzetnu hrabrost i odlučnost u odlučujućim trenucima utakmica.

Treba napomenuti da Moneke nije jedini igrač Baskonije koji je zaslužan za uspeh tima u ovim mečevima. Ostatak ekipe je takođe pokazao veliku borbenost i timski duh. Ipak, Moneke se istakao svojim ključnim ulogama i hrabrim odlukama koje su donosile pobede Baskoniji.

Ova dva meča su pokazala koliko su penali nepredvidivi i kako jedan pojedinac može imati ogroman uticaj na ishod utakmice. Moneke je dokazao svoju vrednost u ovim mečevima i sigurno će biti ključni faktor u budućim duelima Baskonije.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *