Sportska ikona Novak Đoković, često nazivan Nole, nedavno je dao intervju srpskim medijima u kojem je dotakao važnost profesionalizma u svetu tenisa. Na pitanje da li bi voleo da bude upamćen i kao osoba koja je podigla profesionalizam u ovom sportu na viši nivo, Đoković je odgovorio potvrdno.

On je istakao da je mentalna snaga ključna komponenta u postizanju uspeha. Po njegovom mišljenju, pristup pripremi, treninzima i oporavku igraju ključnu ulogu u ovom procesu. Đoković naglašava da se ne radi samo o fizičkom zdravlju, već i o emocionalnom i psihološkom aspektu, koji bi mogli da nazovemo “velnes”, odnosno holistički pristup.

On primećuje da mnoge osobe koje prate njegovu karijeru žele da saznaju koje su njegove tajne uspeha. Đoković naglašava da imajući u vidu sve gore navedene aspekte, postizanje optimalnog zdravlja i mentalne snage iziskuje mnogo truda i posvećenosti.

Ovaj intervju sa Đokovićem pokazuje njegovu viziju profesionalizma u tenisu i naglašava važnost mentalne snage. Đoković se nada da će biti zapamćen po tome što je unapredio ovaj aspekt igre, ali ističe da je proces postizanja vrhunskih rezultata složen i da zahteva holistički pristup.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *