Glavnog javnog tužilaštva Antalije pokrenut je sudski postupak protiv izraelskog fudbalera Sagiva Jehezkela. Optužba protiv njega je ‘podsticanje ljudi na mržnju i neprijateljstvo’, zbog njegovog neprimerenog gesta kojim je podržao izraelski masakr u Gazi. Incident se dogodio tokom utakmice između Antalijaspora i Trabzonspora u turskoj Superligi.

Turski ministar je objavio ove informacije na platformi X (Tviter), navodeći da je Jehezkel pokazao zavijenu ruku nakon postizanja gola. Ovaj gest je bio neprikladan i izazvao je kontroverze zbog svoje podrške masakru koji se desio u Gazi.

Glavno javno tužilaštvo Antalije je preduzelo korake kako bi ispitalo ovaj slučaj. Optužuju Jehezkela za podsticanje mržnje i neprijateljstva, što su teška krivična dela. Sudska istraga će biti sprovedena kako bi se utvrdila odgovornost fudbalera i kaznio za njegovo ponašanje.

Ovaj incident je izazvao priličnu pažnju i osudu javnosti. Gest fudbalera je smatran provokativnim i neprihvatljivim, što je izazvalo negativne reakcije širom sveta. Jehezkel je bio suočen sa osudom ne samo od strane turskih vlasti, već i od strane međunarodne zajednice.

Očekuje se da će sudski postupak protiv Jehezkela biti pokrenut u skorije vreme. Ukoliko bude proglašen krivim za optužbe, fudbaler će biti podvrgnut odgovarajućoj kazni. Ovaj slučaj će takođe imati šire posledice po reputaciju i karijeru Jehezkela, koji će možda snositi i druge sankcije od strane fudbalskih organizacija.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *