fudbaler, dao izjavu policiji tokom ispitivanja. Prema njegovim rečima, on je jednostavno pozvao na prekid rata u Pojasu Gaze kada je nakon postignutog gola pokazao zavoj na svom zglobu. Na tom zavoju je bilo ispisan “100 dana 7.10.”, pored Davidove zvezde. Ovaj gest je bio u vezi sa događajem koji se desio 7. oktobra, kada je Hamas napao jug Izraela i oteo taoce.

Jehezkel je negirao da je njegov čin bio provokacija. On je istakao da se zalaže za prekid rata u Pojasu Gaze i da je sa ovim gestom želeo da skrene pažnju na situaciju u tom regionu.

Turski ministar pravde, Jilmaz Tunc, je izjavio u nedelju da je Jehezkel, 28-godišnji fudbaler, dao izjavu policiji tokom ispitivanja. Prema rečima ministra, Jehezkel je objasnio da je njegov gest bio iskreni poziv na mir i prekid rata u Pojasu Gaze. Ministar Tunc nije želeo da komentariše dalje detalje iz istrage.

Jehezkel je poznat kao aktivista za mir i često je izražavao svoje mišljenje o konfliktima širom sveta. Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti i izazvao različite reakcije. Neki podržavaju Jehezkela i njegove napore za mir, dok drugi smatraju da je njegov gest politički motivisan i da je trebao da se drži sporta umesto da se meša u politiku.

Očekuje se da će istraga u vezi sa ovim incidentom biti nastavljena i da će se utvrditi da li je Jehezkel prekršio neka pravila ili zakone. Sve oči su uprte u dalji razvoj događaja i moguće posledice ovog gesta fudbaler.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *