MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 20: Miomir Kecmanovic of Serbia plays a forehand in their round three singles match against Tommy Paul of the United States during the 2024 Australian Open at Melbourne Park on January 20, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

gemu, kada je Alkaraz uspeo da oduzme servis Srbinu i povede sa 2:1. Tokom ostatka seta, oba igrača su zadržala svoj servis i Španac je osvojio set rezultatom 6:4.

U drugom setu, Alkaraz je nastavio sa odličnom igrom i uspeo je da još jednom oduzme servis protivniku. Srbin je pokušao da se vrati u set, ali nije uspeo da se izbori sa snažnim servisima i preciznim udarcima Španca. Alkaraz je osvojio drugi set sa istim rezultatom kao i prvi – 6:4.

U trećem setu, Španac je potpuno dominirao na terenu. Njegova igra je bila besprekorna, a Srbin nije mogao da pronađe rešenje kako da ga pobedi. Alkaraz je osvojio treći set bez izgubljenog gema i time meč završio sa ubedljivim rezultatom 6:0.

Pobeda nad srpskim asom je Alkarazu donela mesto u četvrtfinalu turnira u Melburnu. Sledeći protivnik će mu biti Aleksandar Zverev, olimpijski šampion. Alkaraz će sigurno morati da pruži još jednu izuzetnu partiju kako bi se plasirao u polufinale, ali sa ovakvom igrom koju je pokazao u meču protiv srpskog asa, ima sve šanse da napravi iznenađenje i nastavi svoj sjajan turnir.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *