Kako prenose u saopštenju, došlo je do jednoglasne odluke oko sporazumnog raskida ugovora. Reprezentacija Srbije je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, bez ijedne pobede. Što je bilo “okidač” za smenu selektora.

“Posle obavljene prve analize od strane nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu Ugovora”, stoji u saopštenju RSS-a.

Tim povodom, predsednica Rukometnog saveza Srbije je izjavila: “Odluka o sporazumnom raskidu ugovora sa selektorom je doneta na osnovu rezultata takmičenja na Evropskom prvenstvu. Bez ijedne pobede, smatramo da je neophodno preduzeti korake ka promeni u vođenju tima. Upravo iz tog razloga smo se odlučili na sporazumni raskid ugovora.”

Nadalje, predstavnik Rukometnog saveza Srbije je dodao: “Nakon detaljne analize učinka ekipe i konsultacija sa stručnjacima, zaključili smo da je neophodno promeniti selektora kako bismo postigli bolje rezultate u budućnosti. Raskid ugovora se desio u prijateljskoj atmosferi i uz međusobni dogovor.”

Ova odluka je izazvala burne reakcije i polemike u javnosti. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo rezultatima reprezentacije na Evropskom prvenstvu i podržavaju odluku o smeni selektora. S druge strane, postoje i oni koji smatraju da su promene trebale biti napravljene unutar tima pre nego što se došlo do odluke o raskidu ugovora. Kako god, Rukometni savez Srbije je preuzeo korake ka iznalaženju novog selektora i nadaju se da će to doneti bolje rezultate u budućim takmičenjima.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *