Đoković je započeo odbranu svoje titule u Melburnu sa pobedom u prvom kolu protiv hrvatskog tenisera Dina Prižmića. Nakon četiri seta, rezultat je bio 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4. Sa teškim početkom za oba igrača, Đoković je uspeo da se izbori za pobedu.

Drugi srpski teniser, Aleksandar Popirin, takođe je napredovao na Australijan openu. U svom prvom meču, on je pobedio sunarodnika Marka Polmansa sa rezultatom 6:3, 7:6 (7:3), 6:2. Popirin, koji je trenutno rangiran kao 43. teniser na svetu, ima samo jedno prethodno susret sa Đokovićem. Taj meč se odigrao 2019. godine na ATP turniru u Tokiju, gde je Đoković trijumfovao rezultatom 6:4, 6:2, prenosi Tanjug.

Sada su Đoković i Popirin spremni za svoj drugi međusobni susret. Utakmica se održava u večernjem terminu, a svi su očekivanja velika. S obzirom na njihov prethodni susret, Đoković će verovatno biti favorit, iako je Popirin pokazao da može biti izuzetno konkurentan.

Nadalje, ovaj meč će biti sjajna prilika za Popirina da se pokaže i dokaže protiv svetskog broja jedan. Bez obzira na ishod, gledaoci mogu očekivati uzbudljivu i visoko kvalitetnu tenisku predstavu od ova dva talentovana igrača.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *