krovom Glavnog stadiona, Filipusis je pobedio nijanse boljeg grupaša Pariza, Marsela Riosa iz Čilea. Od tog trenutka do pobede De Minora nad Đokovićem u Pertu, Australijancima nije pošlo za rukom da savladaju trenutno najboljeg igrača na domaćem terenu.

Tim De Minora je u subotu igrao sjajno i postigao izuzetan uspeh, a njegova pobeda donela je ogromno oduševljenje i ponos domaćim teniskim fanovima. Između ostalih, ova pobeda je posebno važna jer je protivnik bio Đoković, trenutno najbolji teniser na svetu. Mnogi su šokirani rezultatom, s obzirom na to da je Đoković bio favorit i bio je očekivan da će pobediti.

Ova pobeda je takođe istorijska za Australiju, jer je poslednji put neko od domaćih igrača pobedio najboljeg igrača na domaćem terenu pre 28 godina. Mark Filipusis je bio poslednji koji je uspeo da savlada prvog tenisera sveta na Australijan openu 1996. godine. Od tog trenutka pa do sada, nijedan australijski igrač nije uspeo da ostvari isti uspeh.

De Minorova pobeda protiv Đokovića je veliki trenutak za njega kao pojedinca, ali i za celu Australiju. Ova pobeda je dokaz njegovog talenta i sposobnosti. Nadamo se da će ova pobeda biti početak još većih pobeda za De Minora i da će inspirisati i druge australijske tenisere da ispune svoj potencijal i dostignu vrhunski nivo u svetu tenisa.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *