.01.2023.) biće Crna Gora.
Srbija je dobro otvorila utakmicu i povela golom Filipa Filipovića, ali je Mađarska brzo izjednačila. U prvom delu meča golovi su se ređali sa obe strane, a rezultat je bio izjednačen 3:3. U drugoj četvrtini, Mađarska je povela sa 2 gola razlike, ali je Srbija uspela da se vrati i izjednači rezultat na 5:5. U trećoj četvrtini, Mađarska je ponovo stekla prednost, ali je Srbija uspela da smanji razliku i uđe u poslednju četvrtinu sa samo jednim golom zaostatka. U poslednjem delu meča, Srbija je uspela da izjednači rezultat i obe ekipe su se našle na 10:10.
Nakon regularnog dela utakmice, usledile su serije penala. Prva serija penala završila se bez golova, a u drugoj seriji dogodila se ključna situacija – Raduloviću je ispala lopta iz ruke pre šuta, što se računa kao neuspešan pokušaj. Mađarska je iskoristila taj propust i pobedila sa rezultatom 5:4. Ova pobeda je Mađarskoj obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.
Srbija sada ide u razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta. Prvi protivnik u tom razigravanju biće Crna Gora, a utakmica je zakazana za nedelju, 15.01.2023. Srbija će se boriti za što bolji plasman i pokušati da zauzme najbolju poziciju moguću na ovom prvenstvu.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *