“GOAT” (Greatest of All Time) je termin koji se često koristi u svetu tenisa kako bi se identifikovali najbolji igrači svih vremena. Kada je teniski ekspert Eurosporta Mats Vilander nedavno upitan o tome da li je Novak Đoković “GOAT”, dao je zanimljiv odgovor koji bi mogao da izazove kontroverzu među navijačima srpskog tenisera.

Vilander je istakao da smatra da je ovo veliko pitanje koje se svodi na statistiku. Prema njegovom mišljenju, kada se govori o najvećim igračima svih vremena, treba uzeti u obzir i broj osvojenih Grend Slem titula. Spomenuo je Margaret Kort, koja ima 24 osvojena Grend Slem turnira, uprkos tome što su neki od njih osvojeni pre ere “Open” turnira. Vilander tvrdi da ne možemo razdvajati te titule i da one treba da budu deo statistike.

Ipak, Vilander je naglasio da se situacija može promeniti ukoliko Đoković osvoji Grend Slem titule tokom ove godine. Đoković je trenutno na čelu ATP rang liste i ima velike šanse da dodatno unapredi svoj teniski rekord osvojavanjem Grend Slemova. Ukoliko to ostvari, Vilander smatra da bi Đoković bio ozbiljan kandidat za titulu “GOAT”.

Ova izjava Vilandera će sigurno izazvati različite reakcije među navijačima, posebno s obzirom na to da su mišljenja o tome ko je najbolji teniser svih vremena podeljena. Mnogi navijači smatraju da je Federer GOAT, dok drugi vide Đokovića kao najboljeg. Bez obzira na to, Vilander je podsetio na važnost statistike u oceni veličine igrača i otvorio mogućnost da se Đoković pridruži najvećim teniskim legendama ukoliko nastavi sa uspesima koje postiže.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *