Dušan Lajović, srpski teniser (28. mesto na ATP listi), najzad je ostvario prvu pobedu na turniru iz master serije u Monte Karlu. U prvom kolu je sa 6:3, 6:1 savladao Italijana Matea Beretinija (84), kome je organizator dodelio posebnu pozivnicu za učešće. Očekivao se značajniji otpor i bolja igra svojevremeno šestoplasiranog na listi, poraženog u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića pre tri godine, s obzirom na to da je uzeo mah na šljaci trijumfom u Marakešu pre nekoliko dana. Kecmanović je iskoristio njegov slab dan da sve vreme ima punu kontrolu nad razvojem događaja na terenu.

„Odigrao sam dobru partiju, držao sam se plana i taktike koje smo pripremili. Znao sam kako da se postavim u odnosu na njegov ritam igre i način na koji se kreće. Bio sam strpljiv, ne verujem da sam napravio mnogo grešaka, a možda bih stvarao šanse i za još brži trijumf. Mislim da sam zaslužio ovu pobedu, nadamo se da možemo da produžimo ovaj niz“, rekao je Lajović posle meča.

U drugom kolu turnira u Monte Karlu, Lajović će se sastati sa pobednikom duela između Britanca Kajla Edmunda (22) i Australijanca Aleksa de Minora (33), koje je prošao kao pobednik kvalifikacija.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *