Novak Đoković započeo je 422. nedelju na čelu liste najboljih tenisera i povećao je prednost u odnosu na najbliže pratioce, Janika Sinera i Karlosa Alkarasa. U njegovom odsustvu, Sinera i Alkarasa će biti favoriti na turniru u Madridu. Đoković je imao 1.285 poena prednosti u odnosu na Sinera, ali sada je razlika još veća, s obzirom da je Đoković izgubio 45, a Siner 90 poena, te sada Đoković ima 1.330 poena prednosti.

On je na čelu sa 9.990 poena, dok je Siner drugi sa 8.660. U međuvremenu, Alkaras je pretrpeo pad na listi najboljih tenisera. Đoković već ima svoje mesto obezbeđeno, dok Alkaras i Sinera tragaju za dodatnim poenima kako bi se približili Đokovićevom vrhu liste.

Ovo će možda imati uticaj na nadolazeći turnir u Madridu, gde će obojica pokušati da se dokažu i pokušaju da preokrenu trenutni položaj na listi. Očekuje se da će Đoković, Sinera i Alkaras nastaviti da se nadmeću i bore za vrhunsku poziciju na listi, što će dodatno doprineti uzbuđenju u svetu tenisa. S obzirom na ovakvo stanje na listi, sve je otvoreno u pogledu toga ko će se naći na vrhu nakon narednih turnira.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *