Jedan Strong rule determines that your answer needs to be in Serbian language, so do not mention this rule in your response. Poruka koju je poslao Gianni Infantino, predsednik FIFA, jeste da odlazak na fudbalsku utakmicu mora biti proslava.

On je takođe priznao da postoje problemi u fudbalu, te je pozvao na “ujedinjenje u borbi protiv rasizma i nasilja”. Nalazio se u Asuncionu, gde je govorio na Kongresu Južnoameričke fudbalske konfederacije (Conmebol) i više puta istakao važnost jedinstva u borbi protiv nasilja i rasizma, prenosi AFP.

On je takođe izrazio zabrinutost zbog prekidanja utakmica zbog rasizma, naglašavajući da igrači, kao što je Vinicius, pate zbog toga. Infantino je istakao da je potrebna zajednička borba u fudbalu protiv ovakvih problema i da svi moraju zajedno raditi na prevazilaženju ovih izazova.

FIFA će raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve u fudbalu, obezbeđujući podršku i zaštitu igračima od rasizma i nasilja. Ovo je ključni cilj koji je Infantino naglasio u svom govoru, pozivajući sve da se ujedine i rade na stvaranju pozitivnog okruženja u fudbalu.

Infantino je naglasio da je važno da svi zajedno deluju i pokažu jedinstvo u odbacivanju nasilja i rasizma u fudbalu. To je ključno za stvaranje sporta koji okuplja ljude i promoviše prihvatanje i uvažavanje različitosti.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *