Dženg, 13. teniserka na WTA listi, je savladala 93. igračicu sveta za sat vremena i 40 minuta, po setovima – 6:4, 6:4. Kineskinja će u finalu prvog Grend slem turnira u sezoni, snage odmeriti sa beloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom, koja je nešto ranije savladala Koko Gof sa 2-0 u setovima za plasman u završnicu turnira.

“Naravno, radili smo naporno. To je osnova za sve sportiste. Uložili smo dosta truda na teniskom terenu, takođe na pripremi i oporavku. Znate,

najvažnija stvar u tenisu je trud koji ulažete i to se stvarno isplati”, rekla je Dženg nakon pobede. Ovom pobedom je postala prva teniserka iz Kine koja je izborila plasman u finale Grend slema.

Dženg je istakla da je bila odlično pripremljena za meč i da je znala kako da se nosi sa protivnicom. “S obzirom na to da je Sabalenka jedna od najboljih igračica na svetu, moraću da pružim svoj maksimum i budem na visini zadatka”, dodala je Dženg.

Finalni meč će biti prilika i za Arinu Sabalenku da pokaže svoje veštine i odmeri snage sa Dženg u borbi za titulu na Grend slem turniru. Očekuje se izuzetno uzbudljiv meč između ove dve talentovane teniserke.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *