Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, izjavio je: “I kakav je naš zajednički stav prema državi, kakve odnose imamo i da pomognemo da se pronađe način da se finansira vrhunski sport.” Dodao je da Zvezda i Partizan treba da imaju zajednički interes kako bi nastupali u domaćoj ligi, regionalnoj ligi i evropskim takmičenjima. Takođe je istakao da ljudi u Evroligi prečesto koriste taktike koje ometaju protivnike, a to dovodi do nepotrebnih sukoba.

Čović je posetio televiziju K1 i tamo govorio o potrebi da se rešavaju problemi koji utiču na sport i timove. Naglasio je da ne bi trebalo da se događa da rivali iz istog grada prijavljuju i tuže igrače kako bi ih onemogućili u nastupima. Takođe je izrazio zabrinutost zbog toga što takve situacije mogu da utiču na rezultate i integritet takmičenja.

Ukazao je na važnost razumevanja ko sedi u jednoj, a ko u drugoj ligi, kako bi se osiguralo da svi timovi imaju fer uslove za takmičenje. Smatra da je ključno da sportska zajednica radi zajedno na rešavanju ovih problema radi očuvanja integriteta sporta.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *